Actueel

Archief: juli 2019

Driepartijen convenant door Teylingen en VvE ondertekend

Dinsdag 30 juli 2019

ondertekenen convenant
Foto 1 - Ondertekening convenant - links wethouder Arno van Kempen (Teylingen), rechts Louis Eggen VvE.

Vandaag ondertekenden wethouder Arno van Kempen namens de gemeente Teylingen en Louis Eggen als voorzitter van de VvE Karpers & Forellen, in Voorhout het driepartijen convenant. Hierin zijn afspraken vastgelegd om door Leidse omwonenden ervaren overlast in de Veerpolder te beperken. Aanleiding: de plannen van de Warmondse IJsclub om in de Veerpolder een skeelerbaan aan te leggen.

De drie betrokken partijen committeerden zich 23 april 2018 al aan de tekst en inhoud van het convenant. Voor de gemeente Teylingen is het nastreven van goed nabuurschap een belangrijk motief. Met de ondertekening liggen afspraken tussen de gemeente en de VvE alvast vast. De Warmondse IJsclub tekent op een later moment. Bekijk het convenant.

Het bestuur van de VvE is blij dat het convenant er na twee jaar inspanningen nu ligt, mede dankzij grote inzet en volharding van twee van onze leden aan de rand: Rudi Heldeweg en Marjolein Schuurmans.
De Annex is een belangrijke bijlage bij het convenant. Bekijk de Annex en de bijbehorende toelichting (leeswijzer).

ondertekenen convenant
Foto 2 - Wethouder Arno van Kempen van Teylingen (links) en Louis Eggen van de VvE (rechts) feliciteren elkaar.
ondertekenen convenant
Foto 3 - Van links naar rechts: wethouder Arno van Kempen, Louis Eggen en Marjolein Schuurmans. Rudi Heldeweg was onverwacht verhinderd.

Meer achtergrond? Zie ons bericht van 27 juli 2019 (Gemeente Teylingen en VvE Karpers & Forellen tekenen convenant).

Gemeente Teylingen en VvE Karpers & Forellen tekenen convenant

Zaterdag 27 juli 2019

Goed nieuws: het college van B&W van de gemeente Teylingen heeft ingestemd met het driepartijen convenant tussen de VvE Karpers & Forellen, de Warmondse IJsclub en de gemeente Teylingen. Hierin zijn afspraken vastgelegd om overlast voor omwonenden in de Veerpolder te beperken bij de komst van een skeelerbaan. De gemeente en de VvE ondertekenen het convenant binnenkort al. Lees hier de details. Ook kunt u het collegebesluit en de bevestigingsbrief van wethouder Brekelmans nalezen.

Het convenant (met bijbehorende Annex) zal kort na de ondertekening op de website worden geplaatst.

Meer nazoeken? Lees dan ons bericht van 28 april 2019 (Convenant drie partijen: ondertekening in zicht) voor linken naar het Raamwerk en relevante verslagen van eerdere ALV's.

Tutorial raamkrukken vervangen

Zondag 14 juli 2019

Buurman Michael van de Graskarper heeft een zeer beknopte handleiding (PDF) gemaakt voor het vervangen van de raamkrukken en de remuitzetter. In zijn eigen woorden: "samen sterk, leer van elkander, u kan meer dan u zelf denkt, het leven is wat u er zelf van maakt, zo ook uw huis…"

De tutorial is voor naslag ook toegevoegd aan de 'handige informatie' pagina.